ДОЦЕНТКА СВІТЛАНА КРОПЕЛЬНИЦЬКА ПРОЙШЛА МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ МАСАРИКА

6 – 10 червня 2022 року, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів Економічного факультету, директорка Центру «Агенти змін» Прикарпатського університету Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА пройшла короткострокове міжнародне стажування за програмою «Erasmus+ Staff Training mobility» (MUST Week).

Стажування відбулося в Університеті Масарика, який знаходиться у м.Брно Чеської Республіки.

Програма MUST Week охопила 40 учасників з різних країн Європейського Союзу та представників з інших держав, які не є  членами ЄС.

Програма MUST Week охопила 40 учасників з різних країн Європейського Союзу та представників з інших держав, які не є  членами ЄС.

П’ятиденна програма мобільності для академічного та неакадемічного персоналу була досить насиченою, цікавою, корисною та збалансованою.

Перший день програми передбачав ознайомлення із структурою університету, його факультетами, центрами тощо та спеціальностями підготовки й мобільності іноземних студентів. Також директорка Центру міжнародного співробітництва (CZS) Університету Масарика Віолета ОСУХОВА ознайомила учасників із структурою та функціями Центру, який вона очолює, та Стратегією інтернаціоналізації Університету Масарика.

Другий день було присвячено тематиці проектного менеджменту в Університеті Масарика, організації проектної діяльності безпосередньо Центром міжнародного співробітництва (CZS) та в університету загалом.

Програмою третього дня MUST Week було передбачено ознайомлення учасників з програмами мобільності для іноземних студентів, зокрема в рамках Програми Еразмус+, управлінню та адмініструванню вхідної мобільності в MU, а також  міжнародному маркетингу.

Четвертий день стажування MUST Week в Університеті Масарика проходив у форматі дискусійних круглих столів. Тематика цього дня охоплювала такі питання: студентська мобільність, цифровізація мобільності, безпека та безпека, міжнародний офіс на базі факультету.

П’ятий завершальний день було присвячено візитам у студентський кампус, а також у імітаційний госпіталь для практичного навчання студентів Університету Масарика, що створено на базі лікарні.

Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА на своїй сторінці Facebook відзначила, що «…це був хороший професійний досвід для мене як для викладача (Кафедра фінансів ПНУ ім. В.Стефаника), а особливо як для директора Проектно-освітнього центру «Агенти змін» (Агенти змін Центр Прикарпатського університету) нашого університету ­- Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника

Доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА мала також нагоду під час стажування обговорити з керівництвом Центру міжнародного співробітництва (CZS) деякі аспекти потенційної співпраці Економічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Факультету Економіки та Адміністрування Університету Масарика.