В Міжнародний день дарування книг в гостях в Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

14 лютого 2024 року, в Міжнародний день дарування книг, студенти-першокурсники Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, економічного факультету, спеціальності «Підприємництво та торгівля» разом із доцентом, кандидатом економічних наук Ціжмою Юрієм Івановичем завітали до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Майбутні фахівці мали нагоду пройтися затишними залами головної книгозбірні, почути про основні напрямки її діяльності, дізнатися цікаві сторінки її історії, розглянути запропоновані книжкові виставки, долучитися до пошуку необхідної інформації за допомогою автоматизованої інтегрованої бібліотечної системи (АБІС) Koha.

Сьогодні Інтернет і цифрові технології оточують нас з усіх сторін, але у будь-якому випадку книга в жодному разі не відступає на другий план, а залишається незмінним супутником, радником, помічником людини.

Фахівчиня відділу економіко-виробничої літератури Галина Селянкіна зазначила, що книги – це найцінніший винахід людства, вони сіють правду, добро, любов, дають відповіді на чимало запитань. Вона розповіла студентам про фонд відділу, зокрема нові надходження друкованих видань та наукову періодику з економічної тематики.

З нагоди Міжнародного дня дарування книг гостям бібліотеки було запропоновано переглянути відеоролик «Книги – наша любов», а також відео-презентацію про відомого американського економіста, уродженця м. Станиславова (тепер – Івано-Франківськ) Артура Бернса.

На завершення зустрічі Юрій Ціжма подякував працівницям відділу головної книгозбірні області за пізнавальну екскурсію та цікаву розповідь. Він наголосив на важливості бібліотеки у житті майбутньої успішної людини: «Якщо ви будете успішними – буде процвітаючою наша Україна. Миру всім нам і швидкої Перемоги!».

Висловлюємо велику вдячність Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка, зокрема відділу економіко-виробничої літератури за надзвичайно цікаву, змістовну та пізнавальну зустріч з джерелом мудрості – книгою!