Випускники про факультет

«НАЗАВЖДИ НАШ ЕКОНОМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ»

Ірина Мельник

Фінансовий директор Avangardco IPL

У 2002 році закінчила економічний факультет Прикарпатського університету ім. В. Стефаника за спеціальністю «Фінанси».

З особливим теплом та вдячністю я згадую сьогодні роки навчання в Прикарпатському Національному університеті імені Василя Стефаника. Це був чудовий час. Заліки, іспити – все складно і одночасно цікаво. Ми дорослішали і розумнішали, а щонайголовніше вчилися самостійно приймати рішення і брати відповідальність за них. І як показав час, давали нам ґрунтовні знання, навчали правильних речей, вкладаючи душу у кожного. В університеті ми пізнали не лише теоретичну науку, але й здобули практичні навички, такі необхідні для сьогоднішнього ділового життя.
Хочу висловити щиру подяку всьому викладацькому колективу Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника за добру науку, за чуйне ставлення і за частку відданого студентам серця. Успіхів вам у всьому і натхнення!

Софія Міколяш,

Випуск спеціальності «Фінанси», 2000 р.

Стільки вже води витекло… Часто згадую веселі студенські роки. Та настанови викладачів приходять на думку в повсякденній праці, та вже на Американській землі. В житті багато чого змінилось, але як народилась, так і вмру українкою.
Я-веселий трудоголік  та просто жінка і мама. За час перебування в США, з 2000 року, багато чим займалась і страхуванням життя (Life Insurance Producer), і оформленням позичок на нерухомість Loan Originator/Mortgage Specialist/Financial Adviser), і перекладами з нотаріальним посвідченням (Notary Public).
На різних етапах людського життя, пошук себе і утвердження, йде по-різному, і це цілком нормально, багато, звичайно залежить від середовища. На сьогоднішній день я є провідним маркетолог (Marketing Director/Account Executive) в найкрупнішій мультиетнічній медія компанії Чикаго, Success Media Group INC. (PR, Generated Marketing, Social Media).
Компанія ФОРД, на прикладах якої нас вчили, є на сьогодні одним з моїх крупних клієнтів.
Також я і надалі насолоджуюсь світом творчої кулінарії. В 2010 році ми з чоловіком відкрили в Чикаго затишну кав”ярню з символічною назвою “Кафе СоРоНі” (поєднавши перші дві літери з імен членів нашої сімейки). Спеціалізація з часом змінилась тільки на спец-замовлення: закуски та традиційна українська, як і американська, випічка. Організація кулінарних класів та днів народжень.
Окрім праці на хліб насушний, я активно займаюсь благодійництвом. З Лютого 2013 року, я є засновником і президентом благодійної організації Чикаго, Українські Жінки в Бізнесі (Founder and President of Ukrainian Women in Business non-for-profit, charitable organization Chicago). Мета якої є об”єднання українок-власниць бізнесу в Чикаго Ілліноіс, і не тільки; зміцнення та зріст бізнес нетворків, допомога в заснованні своєї справи; та створення нових шляхів для підтримки української громади. (Іншими словами, Українські Жінки в Бізнесі є благодійною, некомерційною організацією, яка об’єднує однодумців Українських жінок-підприємців, власниць бізнесу. Створює нові способи, для підтримки та розвитку Української спільноти.)
Ми вже встигли порадувати нашу громаду в Чикаго рядом громадських заходів, таких як, «Червоний Карпет-Показ Моди» Українського дизайнера зі Львова Ольги Де НоГГа, в Березні 2013; «Перлини Гуцульщини» благодійна виставка від Українського дизайнера по шкірі Дзвенислави Щепановської в UIMA (Український Інститут Сучасного Мистецтва), Квітень 2013; осіння акція «Все Для Школи» для Тернопільської родини у великій нужді, п.Оксани Лазарко. “Парад Античних Вишиванок” на фестивалі Українські дні 2013. Зараз організація допомагає знайти сім”ї в США для українських сиріт.
З віком приходить усвідомлення справжнього значення слова “щастя”. Не можна бути по-справжньому щасливим в морі нещастя. Ми народились творити і торкатись людських життів, а не просто проходити повз. Хочеться надихати людей і ставати тільки кращими. Як на мене, саме це і є змістом життя. Сподіваюсь на скору зустріч у справді вільній, правовій та демократичній Україні!
З повагою і найщирішими побажаннями процвітання рідній випускній кафедрі фінансів,економічному факультету та  Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника!

Ігор Росипайло,

Голова ВК Івано-Франківської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», депутат Івано-Франківської міської ради

Скажи мені хто твої друзі, і я скажу тобі хто ТИ. Істина перевірена досвідом та часом.
Обираючи ВУЗ і факультет ми обираємо не тільки знання, освіту, диплом, роботу,- ми обираємо своє майбутнє, життєві принципи та орієнтири, формуємо в собі умовну модель взаємодії із суспільством, обставинами та труднощами.
Як випускник Прикарпатського університету, можу сказати тільки одне – це навчальний заклад, що дає можливість отримати знання, знайти друзів та однодумців, самореалізуватися та віднайти своє покликання в житті. Пишаюся потужним викладацьким корпусом, пишаюся креативною, ініціативною, духовно багатою та успішною молоддю, яка щороку поповнює студентські ряди Прикарпатського, пишаюся, що мав можливість навчатися в стінах цієї alma mater та стати частинкою історії Економічного факультету Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.
Бажаю кожному сили волі та силу духу, бути цілеспрямованими та впевненими, йти вперед та не здаватися, сміливо долати перешкоди, не боятися труднощів та клопіткої праці, бути сильними, бути мужніми, бути успішними, бути достойними громадянами України.

Карпин Оксана Іванівна

аудитор однієї з чотирьох найбільших міжнародних компаній  з аудиту, оподаткування та права, супроводу трансакцій та консультування PricewaterhouseCoohers.

Випускник кафедри обліку і аудиту 2005 р.

З теплом в серці згадую роки навчання на економічному факультеті. Безмежно вдячна викладачам за толерантне ставлення, цікаві лекції і життєві настанови. Отриманні знання дали можливість впевнено крокувати професійною нивою.