Викладачі університету прийняли участь у конгресі «Вступ України до ЄС та відбудова»

Доценти кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки Володимир СТЕФІНІН та Ольга ЄМЕЦЬ прийняли участь у конгресі «Вступ України до ЄС та відбудова», який відбувся в Ужгородському національному університеті 17-18 жовтня 2024 р.

Володимир СТЕФІНІН, під час круглого столу «Роль університетів у відбудові України: сприяючи третій місії університетів», поділився з присутніми досвідом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, наголосивши на важливості ролі університету у розвитку міста. Модератор Тарас Володимирович ФІНІКОВ – Президент Міжнародного фонду дослідження освітньої політики, професор Варшавського університету, засновник ГО «Інноваційний університет» – активно залучав учасників до дискусії при обговоренні питань сталого розвитку, проектної діяльності, інституційного інбридингу.

 

Ольга ЄМЕЦЬ мала можливість детально ознайомитись з українським досвідом, за напрямом Жана Моне, міжнародної практики європейських студій з доповіді Мирослави Лендел, проректори Ужгородського національного університету.

З вітальним словом виступила Жужанна Баранчі – консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород, яка продемонструвала можливості підтримки безпеки українців, що опинились у складних обставинах у зв’язку з війною.

Оксана Головко-Гавришева, президент УАЄС звернула увагу на виклики для країн європейського сусідства при політиці демократизації ЄС.

Участь у конгресі дала можливість комунікації із представниками різних країн, які долучились до виступів та обговорень онлайн, а також знайти однодумців з українських університетів, що готові реалізувати нові моделі європейських цінностей в контексті відбудови України.