Представники університету презентували Івано-Франківщину на Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа, ОАЕ

У Об’єднаних Арабських Еміратах з 2 по 20 квітня відбувається 17-ий щорічний Фестиваль культурної спадщини Емірату Шарджа (який є найбільшим подібним заходом в ОАЕ). Цього року Україна на запрошення Голови Інституту з питань культурної спадщини Емірату Шарджа Абдулазіза Альмуссаляма  бере участь в якості Почесного Гостя і представляє на вищезгаданому заході Українську культуру  та спадщину.

На запрошення Міністерства культури України представники університету професор кафедри дизайну і теорії мистецтва, Заслужений діяч мистецтв України, Голова Кластеру народних художніх промислів «Сузір’я», член Національної спілки художників України Богдан Губаль та доцент кафедри фінансів економічного факультету, розробник і виконавець проектів кластерних моделей розвитку народних художніх промислів і турузму, керівник Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, член Туристичної Ради Івано-Франківської області Світлана Кропельницька представляли Івано-Франківську область на згаданому Фестивалі у складі офіційної делегації.

Українська експозиція включає представлення українського фольклору, традиційних ремесел, народної творчості, а також креативних індустрій.

На відкритті заходу і впродовж першого тижня Фестивалю виступав танцювальний колектив Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г.Г.Верьовки.

Делегати мали можливість представити мистецькі вироби ручної роботи, зокрема гобелени авторства Богдана Губаля, поділитися й обмінятися досвідом збереження, розвитку і промоції культурної спадщини з учасниками з різних країн світу та гостинної приймаючої сторони Емірату Шарджа, а завдяки координатору від Міністерства культури України Наталії Беркової учасники також мали зустріч з аташе по культурі в ОАЕ Дмитром Василенко.

Світлана Кропельницька, як представниця Туристичної ради Івано-Франківської області, та завдяки наданим матеріалам відділом туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА не оминула нагоди презентувати туристичні можливості Івано-Франківщини в ОАЕ та налагодила контакти для співпраці з представниками Органу управління торгівлі і розвитку туризму Уряду Шарджі.

Довідково. Кластер народних художніх промислів «Сузір’я» є координаційним центром кластерної моделі організації виробництва, що створено в рамках пілотного проекту «Ліжникарство та інші народні художні промисли на Прикарпатті». Проект регіонального розвитку виконувався спільно кафедрою фінансів та Прикарпатським науково-аналітичним центром під керівництвом професора, Заслуженого діяча науки і техніки України Ірини Ткачук.