На факультеті вдруге проведено Школу юного фінансиста

Вже другий рік поспіль кафедра фінансів спільно з Проектно-освітнім центром «Агенти змін» нашого університету успішно проводить Школу юного фінансиста. Так, 22 травня 2019 року її учасниками стали старшокласники ліцеїв Яблунівської ОТГ, співпраця з якою розпочалась за ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи Запухляка Руслана Ігоровича.

На початку заходу, що відбувався цьогоріч у Прикарпатському університеті та Проектно-освітньому центрі «Агенти змін», до учнів із вітальними словами та побажанням натхненної праці звернулися завідувач кафедрою фінансів к.е.н., доц. Левандівський О. Т. і директор центру к.е.н., доц. Кропельницька С. О.

У рамках програми Школи учні вивчали ази фінансової науки, складали бюджети, вивчали історію походження грошей, банків та кредиту, пропонували ідеї, формували та захищали бізнес-проекти у рамках воркшопу «Власна справа: від ідеї до успішної реалізації». Цього року активну участь у організації та проведенні заходу взяли студенти-фінансисти Мудрак Юлія, Паньків Ірина та Вуйда Андрій.

На завершення навчання в Школі юного фінансиста всі учасники отримали відповідні дипломи.

Організатори заходу зазначили, що формат проведення Школи юного фінансиста дає змогу старшокласникам не тільки ознайомитися з особливостями спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», а й підвищити рівень фінансової грамотності та підприємливості, практичної кмітливості, що є надзвичайно важливим у розвитку сучасної молоді.