Магістри економічного факультету на NBU University Сhallenge 2020!

Команда магістрів економічного факультету, спеціальності 051 Економіка, ОП Економічна кібернетика у складі Віталія Крамара (капітан команди), Наталії Романів та Марії Вацеби під науковим керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька взяла участь в конкурсі NBU University Сhallenge 2020.

Учасники команди прослухали лекції провідних фахівців НБУ за темами: «Процес прийняття рішень з монетарної політики в Національному банку», «Огляд макроекономічної ситуації в Україні», «Q&A Особливості макроекономічного прогнозу», «Q&A Макроекономічне моделювання в НБУ».

Протягом вересня-жовтня було проведено дослідження, результати якого спрямовані на розробку рекомендацій Національному банку України стосовно встановлення значень облікової ставки на наступний квартал, а також використання різних монетарних інструментів. Зокрема, із застосуванням можливостей прикладного економіко-математичного інструментарію було досліджено динаміку показників світової економіки, зміни кон’юнктури на світових товарних і фінансових ринках та їх вплив на макрофінансові показники України за допомогою гравітаційної моделі зовнішньої торгівлі, розраховано прогнози розривів реального ВВП, індексу інфляції та облікової ставки.  

Під час підготовки до NBU University Challenge студенти здобули навички сучасного макроекономічного аналізу, покращили розуміння сутності монетарної політики та особливостей прийняття рішень у цій сфері. Наші магістри змогли зблизька ознайомитись з роботою комітету монетарної політики Національного банку та на практиці побачили, яким чином Центральний банк сприяє збереженню фінансової стабільності в країні. Також команда магістрів поглибила навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, прийняття обґрунтованих рішень на макроекономічному рівні, навички командної роботи й публічних виступів, які є вкрай важливими для ефективного академічного навчання та успішного професійного розвиту в майбутньому.

Цьогоріч в конкурсі взяли участь 35 команд з 27 університетів.

З нетерпінням чекаємо фіналу конкурсу NBU University Сhallenge 2020 і щиро бажаємо перемоги нашим студентам!