На економічному факультеті 27.03.2018 року відбулась наукова конференція викладачів, докторантів, аспірантів факультету.

На економічному факультеті 27.03.2018 року, в рамках звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів університету за 2017 рік, проведено пленарне засідання секції економічних наук, на якому заслухали та обговорили актуальні питання фінансового забезпечення розвитку територій та соціально-економічне становище науково педагогічних працівників в сучасних умовах фінансування вищої освіти.

У доповіді «Соціально-економічне становище науково-педагогічних працівників на зламі тисячоліть» кандидат економічних наук, доцент кафедри теоретичної і приладної економіки Ціжма Ю.І. висвітлив основні соціально-економічні аспекти життя науково-педагогічних працівників, що дало можливість відтворити і переосмислити завдання, які стоять перед вищою освітою, щоб припинити процес демотивації персоналу та знизити рівень назрілих соціально-трудових проблем. Провівши паралель між академічною заробітною платою викладачів закордоном та в Україні, відзначено, що у майбутньому вишам буде важко залучати молоді таланти до праці на науковій ниві, оскільки такий рівень фінансового забезпечення науковця знижує привабливість академічної кар’єри.

Також на конференції з доповіддю “Фінансове забезпечення розвитку територіальних громад” виступив кандидат економічних наук, доцента кафедри фінансів Щур Р.І. У рамках виступу представлено джерела фінансового забезпечення розвитку територіальних громад в умовах децентралізації, які включають інструменти та важелі фінансового регулювання щодо забезпечення ефективності використання фінансового потенціалу територій та посилення фінансової самодостатності територіальних громад з урахуванням відповідних напрямів соціально-економічного розвитку.