Випускник економічного факультету: «Війна – це не проблема, а наша робота»

08.02.2024 р. викладачі економічного факультету зустрілись з військовослужбовцем, випускником – Івасишиним Іваном. Він поділився своєю історією служби в ЗСУ і дав відповіді на запитання, які стосувалися співпраці з волонтерами, матеріально-технічного забезпечення, каналів комунікації, морально-психологічного клімату військовослужбовців.
Івасишин Іван Іванович – у 2011 році закінчив спеціальність «Облік і аудит» економічного факультету Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.
Сьогодні він лейтенант, заступника командира 1 стрілецької роти, 1-го стрілецького батальйону 54 окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України. У свої 35 років має посвідчення УБД, нагороджений медаллю «ЗА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ УКРАЇНІ» та почесною відзнакою «ХРЕСТ 54 ОМБР».
Він висловлює думку, що знання, навички та вміння, які він набув під час навчання в альма-матер, стали надзвичайно корисними для нього під час перебування на війні. Військовослужбовець розповів про свій досвід навчання на військовій кафедрі, досвід роботи за спеціальністю – ревізором. Пригадав, як він здобував освіту в університеті та про свій шлях до вступу спочатку на військові навчання з жовтня 2022 р., а потім – про розподіл у 54-у бригаду на Бахмутському напрямку.
Також доценти та професори цікавилися з якими проблемами стикаються військовослужбовці, їх родини і якої допомоги більше потребують: психологічної, консультативної чи реабілітаційної.
Випускник подякував за приємні подарунки та пообіцяв адміністрації факультету, що наступна зустріч обов’язково буде із студентами для підтримки патріотичного духу молоді.
Всі присутні висловили безмежну вдячність військовим за захист, бажають здоров’я, витривалості та перемоги над агресором.