ОСВІТА vs БІЗНЕС: стратагеми діалогу

4 квітня 2023 р. відбулась дискусія між чотирма фокус групами (студентами, освітянами, бізнесом, управлінцями), які протягом декількох місяців напрацювали реальні пропозиції щодо розвитку освітнього потенціалу в Івано-Франківській територіальній громаді.

Спікером від освітян виступила Ольга Ємець, доцент кафедри теоретичної і прикладної економіки, гарант освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Представники економічного факультету Володимир Стефінін – к.е.н., доц. кафедри теоретичної і прикладної економіки, Світлана Кропельницька – к.е.н., доц..кафедри фінансів, директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» поділились досвідом співпраці з роботодавцями та вдосконалення освітніх програм. Пропозиції були адресовані трьом групам стейкхолдерів: здобувачам вищої освіти, представникам бізнесу та управлінцям. Також активну участь у дискусіях приймав першокурсник ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Семків Віталій.

Приємно, що спікером від представників бізнесу виступила Галина Гривнак – випускниця економічного факультету, засновниця фінансової компанії Fin Impact, член правління БАІФ (Бізнес Асоціація Івано-Франківська), яка готова співпрацювати зі студентами та викладачами.

 

Натомість отримали запити від студентів, бізнесменів та представників управлінців, які будемо намагатися втілювали в освітній процес щодо підготовки майбутніх фахівців у сфері бізнесу.

Ольга Максимович – директорка Карпатського інституту аналітики “FrankoLytics виступила модератором заходу.

 

Подія, яку ініціював Карпатський інститут аналітики “FrankoLytics” у партнерстві з  Бізнес Асоціацією Івано-Франківська, заклала основу для розробки стратегії Івано-Франківська-2035.